Hvad koster det at komme på DMOZ.org?


dmoz.JPGNu skal det handle lidt om søgemaskineoptimering, linkbuilding og i særdeleshed DMOZ. Som jeg før har været inde på, og som de fleste allerede ved i forvejen, så er eksterne links en væsentlig faktor for at ranke godt på søgemaskinerne.

Der er mange måder at få backlinks på, og en af de nemme måder, er at tilmelde sit site til forskellige linkkataloger.

En af de vigtigste kataloger af den slags er DMOZ.org, som er et kæmpe katalog med links delt op i tusindvis af kategorier. DMOZ er styret af en masse frivillige redaktører, som skal sørge for at der kun findes relevante links på DMOZ. En af grundene til at DMOZ er så vigtigt, er at selv Google trækker data fra DMOZ (http://directory.google.com/), og det er der en masse andre sites der også gør, så hvis du får dit site på DMOZ, vil du i løbet af kort tid få hundredevis af backlinks til dit site.

Hvorfor er larsbachmann.dk så ikke på DMOZ?

Ja, det kan man undre sig over, og det gør jeg så. Min blog har været på DMOZ på et tidspunkt (i denne kategori) men for lidt over et års tid siden vil jeg tro, opdagede jeg at min blog var fjernet. Jeg prøvede at kontakte redaktøren i den kategori som jeg var tilmeldt, og det lykkedes mig at få presset et svar ud af ham: Din blog bliver ikke opdateret nok!

Ja ja, godt ord igen kammerat, det er muligt at den ikke blev opdateret så flittigt i en periode, men skulle det virkelig være grund nok til at fjerne den fra DMOZ? Og ja, det skulle det åbentbart.

Og det er så smart med DMOZ, at nar man først er blevet afvist, eller fjernet, så er det stort set umuligt at komme på igen. 🙁

Min teori er simpelthen at der sidder en håndfuld egoistiske og magtliderlige redaktører, som med rund hånd rydder op i kataloget ud fra nogen personlige årsager, for at få plads til egne og “venners” sites. jeg har sågar læst et sted, at nogen redaktører (ikke danske) tager imod bestikkelse, for at optage dit site.

Men til sagens kerne, jeg vil gerne optages på DMOZ igen, så hvis der er nogen der kender nogen, som kender nogen, der er redaktør på DMOZ, og som kan skaffe mig en plads i kataloget, så kontakt mig endelig. Og hvis det koster noget, så er jeg da også villig til at betale en lille skilling for det (jeg kunne evt. sende en gave).

Lars Bachmann

Iværksætter og Online nørd. Arbejder med WordPress og online markedsføring i min virksomhed Conseo.

25 kommentarer til Hvad koster det at komme på DMOZ.org?

 1. Brian Bentzen siger:

  Hej Lars

  Jeg har samme oplevelse netop nu med en af vores store kunder. De har et stort og ganske respekteret websted, men Dmoz vil ikke optage dem.

  Firmaet har lidt over 1000 ansatte i DK og yderligere 2000 i Central- og Østeuropa. I DK er de størst inden for branchen, men Dmoz vil ikke optage dem.

  Deres websted er optimeret efter alle Googles retningslinier – kun white hat, men Dmoz vil ikke optage dem.

  Deres mindre konkurrenter med dårligere websteder, færre inbound links, dårligere SEO-score, manglende META-tags etc. er optaget, men Dmoz vil ikke optage vores kunde.

  Vores kunde er samlet set større end alle deres konkurrenter her til lands, men nej.

  Dmoz er, i dette specifikke tilfælde, et dårligt eksempel på, at menneskelige redaktører altid gør det bedre.

  Uden at kunne bevise det, så ligner det noget, jeg ikke bryder mig om, at sætte på skrift.

  But when in doubt, leave it out:-)

  Omvendt har jeg netop fået et andet meget mindre websted optaget i en kategori på Dmoz. Effekten udeblev ikke. På de vigtigste søgeord, gik webstedet fra ca. 10-11 i Googles SERP til nr. 2-3 – over night.

  Moralen må være, at det virker, hvis man får lov til, at komme ind i varmen. Og at der sidder nogle selektive gatekeepers hos Dmoz.

  Mange hilsner,
  Brian Bentzen

 2. Claus siger:

  Ja kan kun nikke genkendende til hvad du skriver Lars. Dmoz har ligeledes fjernet mit site http://www.danskelinks.dk fra deres katalog.
  Jeg har på deres resource forum forsøgt at få klarhed over grundlaget: http://www.resource-zone.com/forum/showthread.php?t=49827
  Men de er umulige at stikke i.

  Dmoz ideen er god, men den holder ikke når det fungerer som det gør i dag

 3. Rosenstand siger:

  Som tidligere DMOZ redaktør (jeg meldte fra i vrede) kan jeg kun bekræfte jeres fordomme. Det er som følger:

  Først vil du gerne være jægersoldat – men du bliver afvist.

  Så søger du ind til politiet – og bliver afvist.

  Så prøver du at komme ind hos Falck – og de vil heller ikke have dig.

  Så prøver du Hjemmeværnet – uden held igen.

  Nu forsøger du at få job som vagt i et privat vagtselskab, men ingen vil have dig.

  Og så er det, du bliver DMOZ redaktør!

  De er ikke alle sådan, men de oplevelser jeg havde med mine medredaktører gjorde, at jeg meldte fra i protest.

  DMOZ er vigtig, men det kan ikke betale sig at kæmpe så hårdt. Er de på tværs: Gå ud og få nogle andre links i stedet. Det er tiden bedre brugt til.

 4. Det er noget sjovt noget med dmoz – nogle gange er det let og andre gange umuligt at blive optaget.

  Min erfaring er at links fra dmoz faktisk har overraskende begrænset effekt på ranking af et site i Google. Jeg har læst mig til at mange andre har samme oplevelse nu om stunder?

 5. Claus M siger:

  God blog, som er kommet i min toolbar for nogle uger siden 🙂 Jeg er i gang med mit eget index, http://www.botw.dk, hvor kun de bedste hjemmesider kan optages. Og ja kan os sige at gambling området på dmoz.org er ret umulig at få et nyt site optaget på.

 6. Lars Bachmann siger:

  Det er da rart at høre at jeg ikke er den eneste der har problemer med DMOZ. Og jeg tænkte nok at det forholdte sig sådan som Rosenstand beskriver.

  Men udover det, så er jeg enig i, at det ikke kan betale sig at “græde over spildte links”, men nu kom jeg lige til at tænke på det igen, og så skulle det lige ud, for selvom tiden måske bedre er brugt på at finde nogle gode kvalitets links, så ærger det mig stadig at DMOZ virker som en gang korrupt indavl.

 7. Morten siger:

  Velkommen i klubben Lars.
  Jeg har lidt samme erfaring. Nu handler det om min egen hjemmeside så jeg er vel ikke helt objektiv.
  De sider der er optaget i min ønske-kategori kan jeg ved Gud ikke forstå hvorfor de er mere værdige til DMOZ end min side. Det har længe irriteret mig … men faktisk havde jeg glemt det helt ….. tak fordi du vækkede min irritation igen 😉

 8. Hansen siger:

  DMOZ er korrupt!

  Jeg har flere eksempler (ingen nævnt ingen glemt) på sites der absolut ikke burde ligge på side 1 i Google.

  Den eneste grund til at de ligger der (efter min research) er at ejerne af de pågældende sites er redaktører for ODP og derved har smidt sitets url ind i forskellige kategorier samt redaktørernes egne bookmarks.

 9. Fidusen ved DMOZ er, at mange katalogsites af og til suser forbi og “låner” en kopi. Enten af hele kataloget, eller dele. Og du kan derfor med en enkelt optagelse efter et års tid eller to pludseligt få en masse links alle mulige steder fra.

  Givet, de er ikke af særlig høj kvalitet. Men mange bække små.

 10. Mongi siger:

  Det glæder mig, at jeg ikke er den eneste (en ringe trøst, men alligevel…).
  Jeg har længe forsøgt at få min side http://www.holtemalerfirma.dk optaget, men der sker intet, og der er ikke nogen logisk forklaring idet mange andre firmaer med lignende sider er optaget.

  Som Søren skriver er det ærgeligt at gå glip af links fra de katalogsider, der “suser” forbi.

 11. Bachmann siger:

  Hej Mongi

  Du er bestemt ikke den eneste, og jeg har kontaktet flere DMOZ redaktører for at få dem til at deltage i debatten, men ingen ønsker at fortælle deres version her på bloggen.

  Du kan evt. se min opfølgning på sagen her:
  http://www.larsbachmann.dk/opfoelgning-paa-dmoz-sagen.html

 12. Jens P Hansen siger:

  ka man på en måde se hvem der er redagtør.

  jeg kender også tilfæle hvor hjemesider ikke kan komme på, og tilfæle af SEO-firmaer som uden problemer får tvivlsome hjemmesider ind uden problemer.

  et forrykt eksempel er http://www.resource-zone.com/forum/showthread.php?t=51527 hvor http://www.konkurrencer.dk ikke må komme på.
  ejeren/webmasteren ved ikke hvorfor, og er meget frustereret

  jeg har prøver det selv, fik på http://www.eksperten.dk at vide at det sikkert var fordi jeg er tæmelig meget ordblind og er på dmoz idag.

  man skal næsden være uddannet webmasder for at kunne vide sådan någet

 13. jakob siger:

  Hej

  Lige et forsinket indlæg i debatten om dmoz.

  Jeg havde samme problemstilling som alle jer andre.
  Jeg har en lille hobbyhjemmeside, som jeg i lang tid forsøgte at få optaget i dmoz – uden held.
  Efter ca 1 år forgæves kamp, prøvede jeg så at tilmelde sitet til en anden kategori, ikke den optimale men trods alt bedre end ingenting.

  Og sørme så, om ikke hjemmesiden blev optaget indenfor ca 1 uge…

  Fantastisk. Og nej jeg har ikke bestukket nogen redaktører.

  Jeg ved ikke hvad der sker for de redaktører, men det fungerer i hvert fald ikke, som det burde

 14. Mikkel siger:

  @15 – det er f*nme sejt.
  Du er nok kommet ind hos en knap så fascistisk redaktør – bare skidt at alle ens websites ligger oprettet under Frugt og grønt->Økologi->strik din egen sweater-kategorien.

  Anyhow – jeg tror jeg vil forsøge med samme fremgangsmåde…man kan vel ikke blive dobbeltbannet?!??

 15. Daniel From siger:

  Har selv haft store problemer med at få optaget en side: http://www.brondby-gym.dk. Har over et halvt år prøvet at tilmelde den 2 gange, men uden held. Kunne evt. tilmelde i en anden kategori 🙂

  Troede faktisk der kom en bekrætelses-mail på at siden enten var afvist eller optaget, men der er tilsyneladende “ingen kontakt med deres server”.

 16. Svanholm siger:

  Har også prøvet med min klubs side, men det er endnu ikke løkkedes. Siden hedder http://www.svanholm.cc, nogen der har et råd eller to?

 17. Thomas Nielsen siger:

  Det er endelig lykkedes mig at komme på DMOZ med http://www.kontor-moebler.dk men så har de selvfølgelig lavet stavefejl, det hedder kontorstol og ikke konotr stol !

 18. Peter Lauge siger:

  Ha ha – selv om det er flere år siden Rosenstand kom med sin historie om hvordan man bliver redaktør på dmoz, så er det en sjov historie 🙂

  Jeg undre mig over Google vil bruge kataloget når det ikke er mere aktivt.

 19. Mikkel J. siger:

  Efter godt 1 års ventetid er jeg dd. blevet optaget på Monsar! Jeg ventede forgæves i ca. 10 måneder før jeg besluttede at være mere proaktiv, og forsøge min chance i en anden kategori, akkurat som jakob også gjorde. Det virker. Jeg blev optaget ikke i min primære kategori, men i en, der til nøds, godt kan gå an.

  Jeg lukker dmoz kapitlet nu. Endelig.

 20. Hej Lars.

  Jeg har selv forsøgt at blive tilmeldt DMOZ med et par sider, det underlige var at den side jeg fik godkendt var en side jeg stort set aldrig opdaterede og ikke synderlig fyldestgørende, men alligevel nok til at jeg vil give den et forsøg og det lykkedes så åbenbart.

  Den anden side er min e-butik http://www.northregion.dk Syntes jeg har lagt en masse tid og energi i den og den blev pure afvist, aner ikke hvorfor ?

  Men jeg vil gerne være villig til at “give en leverandør gave” til en af redaktørene på DMOZ, med en pg på 9 er det da værd at tage med. Som Rosenstand skriver så er det squ nok gamle skrankepaver og folk der bliver undertrykt af konen derhjemme, der styrer DMOZ. Det er en underlig hjemmeside, ikke engang deres webdesign er noget at råbe hurra for,men jo det er enkelt.

  Så lad os for fanden gøre noget ved de redaktører så de bliver medgørlig og mere sansynligt at ens sider bliver tilmeldt.

  Anyways hvis nogle har et godt tip eller trick til hvordan man bliver optaget, så del det er i tråden.

  Mvh
  Frank Rasmussen
  e-nørd og amartør seo master på universel plan

 21. Peter Lauge siger:

  Jeg blev redaktør for et lille område på under 3 dage. Jeg vil ikke sige hvilket område.
  Der er stort set ikke nogen som har tilmeldt sig i den tid eg har være redaktør. Jeg logger ind en gangpr måned.

  Jeg fortalte om det kun tog mig 3 dage til en af mine gode venner. Han ansøgte om et lidt større område, og blev også redaktør på nogle få dage.

 22. Alexander siger:

  Faldt lige over denne tråd og er glad at jeg gjorde, for selv om den er noget gammel så har den givet mig svar på det jeg eftersøgt. Nu kan jeg sku da bedre forstå hvorfor jeg ikke kan blive optaget.

 23. Hej Lars,
  Faldt over dine Dmoz artikler. Hvordan går det med at få din side på Dmoz? Er det opgivet eller er den på? Jeg er som alle andre træt af at ingen sider bliver opdateret og har haft de samme tanker om lidt “korrupte” redaktører. Jeg brænder selv for mit område, og jeg har selv ansøgt på en lille bitte kategori, hvor der åbenlyst mangler input – men efter 3 måneder har jeg intet svar fået på ansøgningen.

 1. 16. marts 2008

  […] Jeg skrev d. 8. Marts et indlæg: Hvad koster det at blive optaget på DMOZ.org […]

 2. 6. oktober 2008

  […] er den løbende kritik af kvaliteten og håndteringen hos DMOZ’s blevet et problem i forhold til at anbefale […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *